Goed nieuws over de verpakking van Willow Tree!

Goed nieuws over de verpakking van Willow Tree!

Vanaf januari 2021 zal de verpakking van de Willow Tree-figuren langzaam maar zeker veranderen. De verpakking van alle Willow Tree-beeldjes wordt bij bijna alle figuren helemaal recyclebaar!

De plastic zakjes die de figuren in de verpakking beschermen zullen met ingang van januari 2021 bij alle nieuwe figuren worden vervangen door biologisch afbreekbare zakjes. Deze zakjes blijven noodzakelijk, want ze beschermen de handbeschilderde Willow Tree-figuren tijdens het transport en tijdens de verzending. In de loop van het eerste gedeelte van 2021 zal dit worden doorgevoerd bij alle Willow Tree-figuren! 

Willow Tree maakte al langer gebruik van verantwoorde materialen. Wist je bijvoorbeeld dat de inkt op de cadeau-kaartjes en gift-boxen wordt gemaakt van sojabonen? Alleen de goudkleurige letters van de Signature Collection vormt hierop helaas (nog) een uitzondering. 

 

Met de aanpassing van de plastic zakjes zet Willow Tree een flinke stap in de richting van een verpakking die geheel recyclebaar en duurzaam is. Dat vinden wij een fijne gedachte! De Willow Tree-figuren zijn nog steeds zeer goed verpakt, maar het is goed om te weten dat dit het milieu zo min mogelijk belast.

 

Voor Susan Lordi en het team van Willow Tree is het uitermate belangrijk dat de verpakking het milieu zo min mogelijk belast. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle figuren worden verpakt met behulp van de kartonnen beschermhouder die nu al bij nieuwe figuren wordt gebruikt. Deze beschermhouder is gemaakt van papierpulp. Alleen bij enkele figuren die net iets meer bescherming nodig is, zal piepschuim nodig blijven.

 

Susan Lordi sculpting a figurine in her art studio

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.